Selecteer een pagina

Wandelen Epe

Schaapskooi, heide, bos en meer

Lees meer

Wandelroutes Epe

De wandelroutes van Ede liggen voor mij niet om de hoek. Echter is dit geen reden om met enige regelmaat de natuurgebieden rondom Epe te bezoeken.

Op de één of andere manier is dit mijn favoriete wandelgebied. Ik verbaas me keer op keer over hoe verschillend een wandelroute kan zijn. Neem bijvoorbeeld ‘De Dellen’: heide, bos, parkje en schaapskooi binnen 5 kilometer. Omdat ik zo enthousiast ben over dit gebied komt deze als eerst aan bod op deze pagina. Geniet van de foto’s!

 

De Dellen

“Divers!” Zo zou ik de wandelroutes van ‘De Dellen’ zou omschrijven. Gewapend met mijn camera ben ik de route van 5 kilometer gelopen. Binnen deze 5 kilometer zag ik heide, bossen, een schaapskooi en zelfs wat wildleven. Dus mocht u denken: ‘ik wil wild kijken sla uw slag! 

wandelroutes

Fietsroutes

vierkante kilometer

Ermelosche heide 2
Ermelosche Heide 3
Ermelosche Heide 4
Ermelosche Heide 6
Ermelosche Heide 7
Ermelosche Heide 8

Schaapskooi Epe

Wandelen met als leuke afsluiter een schaapskooi!

Aan het begin van de lente (2019) ben ik wederom wezen wandelen in Epe. Ditmaal de bij de Schaapskooi van Epe. Waar het begin van de wandelroute begon met smalle paadjes door de bossen, ging dat al snel over in een heideroute met als afsluiter de schaapskooi. Na circa 6 kilometer konden we schattige lammetjes aanschouwen in het frisse zonnetje. En dat vraagt natuurlijk om de nodige kiekjes!